Popis
NESPOUTANÉ VIŠNĚ ❤︎
Mají chuť 93%, aroma 85%, barvu 97%, intenzitu 92%. Nevím jak jinak je popsat. Vypeckované lyofylizované višně, jsou křupavé, po zkousnutí se přidá ta pravá kyselost, kdy se Vám až sbíhají sliny a u dalšího vychutnávání nastoupí i sladkost, vůně a komplexnost chuti. Jsou vynikající pouze tak na zobání nebo třeba zalité v čokoládě. Já osobně je velmi ráda používám na zdobení, jelikož mají výraznou barvu a u sladších pokrmů malinko rozbijí tu stabilně sladkou chuť.
Na těle mají mnoho pozitivních účinků. Například působí protizánětlivě, zlepšují funkčnost srdce, brání vzniku chudokrevnosti. Také mají schopnost vázat na sebe škodlivé látky, které se pak z těla snadněji vylučují. Takto pomáhají čistit krev, ledviny a játra. I když višeň patří spíše mezi sezónní ovoce, díky nám si na nich můžete pochutnat během celého roku.
TAKTO JSME SI S NIMI PORADILI MY...
Veganská bezlepková kulička mini veganský dortík s višněmi
PRO ORIENTACI..
Lyo ovoce při lyofylizaci mění svou podobu pouze minimálně, může se trochu změnit a zvýraznit barva, zachovává si vůni i chuť. Pro orientaci jsme pro Vás nafotili jednotlivé gramáže od 10- 100g
❤︎ Lyofylizací jsou zachovány všechny živiny, vitamíny a minerály
❤︎ Dá se snadno rozdrtit na prach k dalšímu využití
❤︎ Je bez přidaných cukrů a jiných látek, jako jsou dochucovadla či barviva
❤︎ Má příjemně křupavou konzistenci a zářivě fialovou barvu
❤︎ Prémiová kvalita z EU
❤︎ Jsou nízkokalorické
❤︎ Působí jako přírodní antioxidant
NA CO SI DÁM U LYOFYLIZOVANÝCH VIŠNÍ POZOR !
Už nějakou dobu s višněmi pracuji a tak jako každé ovoce a surovina může mít i své mínusy, nebojte nejde o nic hrozného, ale cítím potřebu se o to s Vámi podělit.
❤︎ pokud je chcete použít na obarvení čehokoli, je třeba jich nejdříve nadrtit, určitě nejde bez rozdrcení rozpustit ve vodě, spíše se pouze ,,rozblemcá,,
❤︎ toto i jiné lyofylizované ovoce je třeba uchovávat uzavřené a v chladu s minimem vlhkosti, pokud se vám stane že změkne, někdy pomůže ho v sáčku zmrazit a poté hned použít ještě křehké. pokud dojde k navlhnutí, rapidně klesá i trvanlivost této potraviny.
JAK PROBÍHÁ LYOFYLIZACE, SUŠENÍ MRAZEM U VIŠNÍ...
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci (vypařování) zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
❤︎ Složení: 100% višně
❤︎ Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny
❤︎ Odkud pochází: EU
❤︎ Trvanlivost: 3-8 měsíců
❤︎ Skladování: do 22°C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
❤︎ Balení: Doy Pack, znovuuzavíratelný papírový sáček o hmotnosti: 10g, 20g, 30g, 40g, 50g, 60g, 70g, 80g, 90g, 100g
❤︎ Typ sušení: sušení mrazem ve vakuu
MAKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Energie: 1481kJ/ 351kcal
❤︎ Tuky: 3,2g
❤︎ z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7g
❤︎ Sacharidy: 63,1g z toho cukry: 63,1g
❤︎ Vláknina: 12g
❤︎ Bílkoviny: 5,7g
❤︎ Sůl: 0,3g
MIKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Vápník: 126mg
❤︎ Železo: 1,92mg
❤︎ Hořčík: 54mg
❤︎ Fosfor: 90mg
❤︎ Draslík: 1038mg
❤︎ Sodík: 18mg
❤︎ Vitamín C: 60mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.