Popis
Meruňky ❤︎
Meruňky máme v oblibě zejména v létě, kdy je sklízíme ve velkém, abychom je zavařili nebo z nich udělali džemy či dětské výživy. Nastane však zima a meruňky nikde. Proto jsme se je rozhodli usušit mrazem, abyste si na nich mohli pochutnat po celý rok. Jsou skoro jako čerstvé, protože chutnají, voní a vypadají stejně, akorát jsou bez vody, ale zato příjemně křupou. Pocházejí ze Srbska, kde je nechávají dozrát do poslední vteřiny, a proto jsou před vysušením krásně šťavnaté a sladké. Meruňky jsou pěstovány bez použití fytohormonů a jiných chemických látek.
PROTEINOVÉ KULIČKY BEZ LEPKU S LYO MERUŇKAMI...
Veganská bezlepková kulička Meruňková proteinová kulička
PRO ORIENTACI..
Lyo ovoce při lyofylizaci mění svou podobu pouze minimálně, může se trochu změnit a zvýraznit barva, zachovává si vůni i chuť. Pro orientaci jsme pro Vás nafotili jednotlivé gramáže od 10- 100g
❤︎ Lyofylizací jsou zachovány všechny živiny, vitamíny a minerály
❤︎ Dá se snadno rozdrtit na prach k dalšímu využití
❤︎ Je bez přidaných cukrů a jiných látek, jako jsou dochucovadla či barviva
❤︎ Má příjemně křupavou konzistenci a zářivě žluto oranžovou barvu
❤︎ Prémiová kvalita z Číny
DOKONALÁ CHUŤ I BARVA ...
NA CO SI DÁM U LYOFYLIZOVANÝCH MERUNĚK POZOR !
Už nějakou dobu s meruňkami pracuji a tak jako každé ovoce a surovina může mít i své mínusy, nebojte nejde o nic hrozného, ale cítím potřebu se o to s Vámi podělit.
❤︎ pokud je chcete použít na obarvení čehokoli, je třeba jich nejdříve nadrtit, určitě nejde bez rozdrcení rozpustit ve vodě, spíše se pouze ,,rozblemcá,,
❤︎ toto i jiné lyofylizované ovoce je třeba uchovávat uzavřené a v chladu s minimem vlhkosti, pokud se vám stane že změkne, někdy pomůže ho v sáčku zmrazit a poté hned použít ještě křehké. pokud dojde k navlhnutí, rapidně klesá i trvanlivost této potraviny.
JAK PROBÍHÁ LYOFYLIZACE, SUŠENÍ MRAZEM U MERUNĚK...
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci (vypařování) zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
❤︎ Složení: 100% maliny
❤︎ Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny
❤︎ Odkud pochází: Čína
❤︎ Trvanlivost: 3-8 měsíců
❤︎ Skladování: do 22°C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
❤︎ Balení: Doy Pack, znovuuzavíratelný papírový sáček o hmotnosti: 10g, 20g, 30g, 40g, 50g, 60g, 70g, 80g, 90g, 100g
❤︎ Typ sušení: sušení mrazem ve vakuu
MAKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Energie: 1526kJ/ 364kcal
❤︎ Tuky: 0,91g
❤︎ z toho nasycené mastné kyseliny: 0,06g
❤︎ Sacharidy: 84g z toho cukry: 50g
❤︎ Vláknina: 20g
❤︎ Bílkoviny: 6,1g
❤︎ Sůl: 0g
MIKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Vápník: 78mg
❤︎ Železo: 2,34mg
❤︎ Hořčík: 60g
❤︎ Fosfor: 138mg
❤︎ Draslík: 1354mg
❤︎ Sodík: 6mg
❤︎ Vitamín C: 60mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.