Popis
jahody ... to mluví za vše...
V dnešní době je těžké najít ty vyzrálé, sladké a voňavé jahody. Věřte, byla to fuška i pro našeho nákupčího, ale přece se mu to podařilo. Díky teplému počasí a správnému zavlažování bez použití steroidů chutnají naše jahody jako z babiččiny zahrádky. Speciální technologií jsou tyto jahody šetrně sušené mrazem, aby jejich chuť, vůně a nutriční látky zůstaly stejné. Díky tomu chutnají jako čerstvé, pouze bez obsahu vody a příjemně křupou. Jsou ideální na rychlé svačiny, doplnění kaší, jogurtů nebo granoly a rozhodně nesmíme zapomenout na ozdobu dezertů a sladkých pokrmů. Dodáváme je ve znovu uzavíratelném balení, díky kterému se do suroviny nedostane vzduch ani voda a vydrží vám déle křupavé. Kam si nejraději sypete jahody vy?
❤︎ Lyofylizací jsou zachovány všechny živiny, vitamíny a minerály
❤︎ Dá se snadno rozdrtit na prach k dalšímu využití
❤︎ Je bez přidaných cukrů a jiných látek, jako jsou dochucovadla či barviva
❤︎ Má příjemně křupavou konzistenci a zářivě červenou barvu
❤︎ Prémiová kvalita z Egypta
❤︎ Obsah manganu může přispět k lepší pevnosti a růstu vlasů, nehtů a pokožky
ZDE JE MALÁ UKÁZKA NAŠICH PRODUKTŮ Z JAHOD...
NA CO SI DÁM U LYOFYLIZOVANÝCH JAHOD POZOR !
Už nějakou dobu s jahodami pracuji a tak jako každé ovoce a surovina může mít i své mínusy, nebojte nejde o nic hrozného, ale cítím potřebu se o to s Vámi podělit.
❤︎ pokud jsou vystaveny dlouhodobě slunečnímu světlu mohou jahody začít blednout, doporučuji tedy skladovat na neosvětleném místě.
❤︎ Ano, opravdu tato lyofylizované jahody velmi dobře barví, a jdou velmi špatně vyprat z oblečení
❤︎ pokud je chcete použít na obarvení čehokoli, je třeba jich nejdříve nadrtit, určitě nejde bez rozdrcení rozpustit ve vodě, spíše se pouze ,,rozblemcá,,
❤︎ toto i jiné lyofylizované ovoce je třeba uchovávat uzavřené a v chladu s minimem vlhkosti, pokud se vám stane že změkne, někdy pomůže ho v sáčku zmrazit a poté hned použít ještě křehké. pokud dojde k navlhnutí, rapidně klesá i trvanlivost této potraviny.
PRO ORIENTACI..
Lyo ovoce při lyofylizaci mění svou podobu pouze minimálně, může se trochu změnit a zvýraznit barva, zachovává si vůni i chuť. Pro orientaci jsme pro Vás nafotili jednotlivé gramáže od 10- 100g
JAK PROBÍHÁ LYOFYLIZACE, SUŠENÍ MRAZEM U JAHOD...
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci (vypařování) zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
❤︎ Složení: 100% jahody
❤︎ Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny
❤︎ Odkud pochází: Egypt
❤︎ Trvanlivost: 3-8 měsíců
❤︎ Skladování: do 22°C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
❤︎ Balení: Doy Pack, znovuuzavíratelný papírový sáček o hmotnosti: 10g, 20g, 30g,40g, 50g,60g, 70g, 80g, 90g, 100g
❤︎ Typ sušení: sušení mrazem ve vakuu
MAKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Energie: 1359kJ/ 323 kcal
❤︎ Tuky: 3,8g
❤︎ z toho nasycené mastné kyseliny: 0,36g
❤︎ Sacharidy: 52,6g z toho cukry: 52,6g
❤︎ Vláknina: 16g
❤︎ Bílkoviny: 7,9g
❤︎ Sůl: 0,01g
MIKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Vápník: 112mg
❤︎ Železo: 4,8mg
❤︎ Draslík: 1126mg
❤︎ Vitamín C: 168mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.