Popis
BORŮVKY ... FIALOVÝ ZÁZRAK Z ČESKÝCH LESŮ...
Vždy si ceníme kvality suroviny, o to víc nás potěší, pokud najdeme kvalitní surovinu na domácím trhu. Tak si podmínky pěstování můžeme ověřit kdykoliv a zároveň i podpořit tuzemské pěstitele. Borůvky jsou příjemně sladké, mírně kyselé a před sklizní jsou dostatečně zralé. Takové borůvky jsou vhodné k sušení mrazem, protože se nepoužívají žádné chemické postřiky a sběr spolu s čištěním se provádí jedině ručně. A aby borůvky nemusely cestovat daleko, necháváme si je sušit mrazem v rodinné firmě v Česku. Díky lyofilizaci si tak můžete vychutnat kvalitní české borůvky i mimo sezónu.
❤︎ Lyofylizací jsou zachovány všechny živiny, vitamíny a minerály
❤︎ Dá se snadno rozdrtit na prach k dalšímu využití
❤︎ Je bez přidaných cukrů a jiných látek, jako jsou dochucovadla či barviva
❤︎ Má příjemně křupavou konzistenci
❤︎ Prémiová kvalita přímo z České Republiky
❤︎ Obsah manganu může přispět k lepší pevnosti a růstu vlasů, nehtů a pokožky
❤︎ Borůvky pomáhají při průjmech a lyofylizované je můžete mít vždy po ruce
ZDE JE MALÁ UKÁZKA NAŠICH PRODUKTŮ Z BORŮVEK...
NA CO SI DÁM U LYOFYLIZOVANÝCH BORŮVEK POZOR !
Už nějakou dobu s borůvkami pracuji a tak jako každé ovoce a surovina může mít i své mínusy, nebojte nejde o nic hrozného, ale cítím potřebu se o to s Vámi podělit.
❤︎ pokud jsou vystaveny dlouhodobě slunečnímu světlu mohou borůvky začít blednout, doporučuji tedy skladovat na neosvětleném místě.
❤︎ Ano, opravdu tyto lyofylizované borůvky velmi dobře barví, a jdou velmi špatně vyprat z oblečení
❤︎ pokud je chcete použít na obarvení čehokoli, je třeba jich nejdříve nadrtit, určitě nejde bez rozdrcení rozpustit ve vodě, spíše se pouze ,,rozblemcá,,
❤︎ toto i jiné lyofylizované ovoce je třeba uchovávat uzavřené a v chladu s minimem vlhkosti, pokud se vám stane že změkne, někdy pomůže ho v sáčku zmrazit a poté hned použít ještě křehké. pokud dojde k navlhnutí, rapidně klesá i trvanlivost této potraviny.
PRO ORIENTACI..
Lyo ovoce při lyofylizaci mění svou podobu pouze minimálně, může se trochu změnit a zvýraznit barva, zachovává si vůni i chuť. Pro orientaci jsme pro Vás nafotili jednotlivé gramáže od 10- 100g
JAK PROBÍHÁ LYOFYLIZACE, SUŠENÍ MRAZEM U BORŮVEK...
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci (vypařování) zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
❤︎ Složení: 100% Borůvky
❤︎ Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny
❤︎ Odkud pochází: Česká Republika
❤︎ Trvanlivost: 3-8 měsíců
❤︎ Skladování: do 22°C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
❤︎ Balení: Doy Pack, znovuuzavíratelný papírový sáček o hmotnosti: 10g, 20g, 30g, 40g, 50g, 60g, 70g, 80g, 90g, 100g
❤︎ Typ sušení: sušení mrazem ve vakuu
MAKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Energie: 1009kJ/ 241 kcal
❤︎ Tuky: 4g
❤︎ z toho nasycené mastné kyseliny: 0g
❤︎ Sacharidy: 60,3g z toho cukry: 60,3g
❤︎ Vláknina: 13g
❤︎ Bílkoviny: 3,8g
❤︎ Sůl: 0,01g
MIKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Vápník: 90mg
❤︎ Železo: 1,2mg
❤︎ Draslík: 328mg
❤︎ Vitamín C: 17mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.