Popis
proč právě Lyofylizované mango? ....
K Lyofylizaci manga se používají pouze velmi zralé plody, tudíž se vyvarujete zcela častému jevu ze supermarketu, kdy po zakoupení čerstvého produktu můžete čekat i 3 týdny, kdy vám mango na parapetu dozraje a po dlouhém čekání se dočkáte leda tak plísně nebo hniloby.
Mango patří mezi oblíbené exotické ovoce, ale zkoušeli jste ho mrazem sušené? Chutná jako čerstvé, je sladké a krásně křupe. Všechny prospěšné látky zůstaly na svém místě, akorát se z něj odpařila voda.
❤︎ Lyofylizací jsou zachovány všechny živiny, vitamíny a minerály
❤︎ Dá se snadno rozdrtit na prach k dalšímu využití
❤︎ Je bez přidaných cukrů a jiných látek, jako jsou dochucovadla či barviva
❤︎ Je pěstováno bez fytohormonů a chemických postřiků (roste volně bez hnojiv na podporu růstu)
❤︎ Prémiová kvalita z Asie, Thajsko
ZDE JE MALÁ UKÁZKA NAŠICH PRODUKTŮ Z MANGA...
NA CO SI DÁM U LYOFYLIZOVANÉHO MANGA POZOR !
Už nějakou dobu s mangem pracuji a tak jako každé ovoce a surovina může mít i své mínusy, nebojte nejde o nic hrozného, ale cítím potřebu se o to s Vámi podělit.
❤︎ Mango, pokud by jste chtěli použít mango na obarvení zákusku, smoothie nebo nějaké jiné pochoutky na žluto, spotřebujete docela velké množství a chuť např. v mascarpone může působit pouze sladce, nikoli exoticky po mangu. Doporučuji tedy počítat s větší spotřebou nebo potřebnou kyselost a žlutost mohou dodat lyofylizované meruňky, jejichž chuť vás určitě překvapí.
❤︎ pokud ho chcete použít na obarvení čehokoli, je třeba ho nejdříve nadrtit, určitě nejde bez rozdrcení rozpustit ve vodě, spíše se pouze ,,rozblemcá,,
❤︎ toto i jiné lyofylizované ovoce je třeba uchovávat uzavřené a v chladu s minimem vlhkosti, pokud se vám stane že změkne, někdy pomůže ho v sáčku zmrazit a poté hned použít ještě křehké. pokud dojde k navlhnutí, rapidně klesá i trvanlivost této potraviny.
JAK PROBÍHÁ LYOFYLIZACE, SUŠENÍ MRAZEM U MANGA ...
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci (vypařování) zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
❤︎ Složení: 100% Mango
❤︎ Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny
❤︎ Odkud pochází: Thajsko
❤︎ Trvanlivost: 3-8 měsíců
❤︎ Skladování: do 22°C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
❤︎ Balení: Doy Pack, znovuuzavíratelný papírový sáček o hmotnosti: 10g, 20g, 30g, 50g, 100g
❤︎ Typ sušení: sušení mrazem ve vakuu
MAKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Energie: 1493kJ/ 357 kcal
❤︎ Tuky: 1,79g
❤︎ z toho nasycené mastné kyseliny: 0g
❤︎ Sacharidy: 89,3g z toho cukry: 78,5g
❤︎ Vláknina: 10,7g
❤︎ Bílkoviny: 3,57g
❤︎ Sůl: 0g
MIKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Vápník: 47,4mg
❤︎ Železo: 0,6mg
❤︎ Hořčík: 40mg
❤︎ Fosfor: 56mg
❤︎ Draslík: 672mg
❤︎ Sodík: 4mg
❤︎ Vitamín C: 145,6mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.