BEZ LEPKU Vegan Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Lyofylizované mango

2 hodnocení
 

Mango patří mezi oblíbené exotické ovoce, ale zkoušeli jste ho mrazem sušené? Chutná jako čerstvé, je sladké a krásně křupe. Všechny prospěšné látky zůstaly na svém místě, akorát se z něj odpařila voda.

od 34 Kč
Kategorie Lyofylizované ovoce (mrazem sušené)
Zvolte variantu
Lyofylizované mango Hmotnost: 10g Skladem 34 Kč
   
Lyofylizované mango Hmotnost: 20g Skladem 55 Kč
   
Hmotnost: 30g Skladem 78 Kč
   
Hmotnost: 40g Skladem 99 Kč
   
Hmotnost: 50g Skladem 122 Kč
   
Hmotnost: 60g Skladem 144 Kč
   
Hmotnost: 70g Skladem 166 Kč
   
Hmotnost: 80g Skladem 188 Kč
   
Hmotnost: 90g Skladem 210 Kč
   
Hmotnost: 100g Skladem 232 Kč
   
 

proč právě Lyofylizované mango? ....

K Lyofylizaci manga se používají pouze velmi zralé plody, tudíž se vyvarujete zcela častému jevu ze supermarketu, kdy po zakoupení čerstvého produktu můžete čekat i 3 týdny, kdy vám mango na parapetu dozraje a po dlouhém čekání se dočkáte leda tak plísně nebo hniloby.

Mango patří mezi oblíbené exotické ovoce, ale zkoušeli jste ho mrazem sušené? Chutná jako čerstvé, je sladké a krásně křupe. Všechny prospěšné látky zůstaly na svém místě, akorát se z něj odpařila voda.

 

    

 

❤︎ Lyofylizací jsou zachovány všechny živiny, vitamíny a minerály

❤︎ Dá se snadno rozdrtit na prach k dalšímu využití

❤︎ Je bez přidaných cukrů a jiných látek, jako jsou dochucovadla či barviva

❤︎ Je pěstováno bez fytohormonů a chemických postřiků (roste volně bez hnojiv na podporu růstu)

❤︎ Prémiová kvalita z Asie, Thajsko

 

ZDE JE MALÁ UKÁZKA NAŠICH PRODUKTŮ Z MANGA...

     

NA CO SI DÁM U LYOFYLIZOVANÉHO MANGA POZOR !

Už nějakou dobu s mangem pracuji a tak jako každé ovoce a surovina může mít i své mínusy, nebojte nejde o nic hrozného, ale cítím potřebu se o to s Vámi podělit.

❤︎ Mango, pokud by jste chtěli použít mango na obarvení zákusku, smoothie nebo nějaké jiné pochoutky na žluto, spotřebujete docela velké množství a chuť např. v mascarpone může působit pouze sladce, nikoli exoticky po mangu. Doporučuji tedy počítat s větší spotřebou nebo potřebnou kyselost a žlutost mohou dodat lyofylizované meruňky, jejichž chuť vás určitě překvapí.

❤︎ pokud ho chcete použít na obarvení čehokoli, je třeba ho nejdříve nadrtit, určitě nejde bez rozdrcení rozpustit ve vodě, spíše se pouze ,,rozblemcá,,

❤︎ toto i jiné lyofylizované ovoce je třeba uchovávat uzavřené a v chladu s minimem vlhkosti, pokud se vám stane že změkne, někdy pomůže ho v sáčku zmrazit a poté hned použít ještě křehké. pokud dojde k navlhnutí, rapidně klesá i trvanlivost této potraviny.

 

JAK PROBÍHÁ LYOFYLIZACE, SUŠENÍ MRAZEM U MANGA ...

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci (vypařování) zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.

❤︎ Složení: 100% Mango

❤︎ Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny

❤︎ Odkud pochází: Thajsko

❤︎ Trvanlivost: 3-8 měsíců

❤︎ Skladování: do 22°C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením

❤︎ Balení: Doy Pack, znovuuzavíratelný papírový sáček o hmotnosti: 10g, 20g, 30g, 50g, 100g

❤︎ Typ sušení: sušení mrazem ve vakuu

  

 MAKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g

❤︎ Energie: 1493kJ/ 357 kcal

❤︎ Tuky: 1,79g

❤︎ z toho nasycené mastné kyseliny: 0g

❤︎ Sacharidy: 89,3g z toho cukry: 78,5g

❤︎ Vláknina: 10,7g

❤︎ Bílkoviny: 3,57g

❤︎ Sůl: 0g

 

MIKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g

❤︎ Vápník: 47,4mg

❤︎ Železo: 0,6mg

❤︎ Hořčík: 40mg

❤︎ Fosfor: 56mg

❤︎ Draslík: 672mg

❤︎ Sodík: 4mg

❤︎ Vitamín C: 145,6mg

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: